Vanaf nu ga ik ontspannen paardrijden

 

In het nieuwe jaar willen we meestal zaken veranderen die ons dwars zitten. Goede voornemens zijn ook paardenmensen niet vreemd. Wat zou je graag weer eens ontspannen op je paard willen zitten en genieten. Paardrijden en met paarden omgaan is toch juist goed tegen gespannen zijn? Door de stress en haast van alledag vergeten we vaak wat zo leuk is aan paardrijden.

 

Even snel gaan paardrijden

Haastig uit het werk of school komen, snel poetsen, zadelen en opstappen. En dan gaat je paard ook nog eens vervelend doen. Herkenbaar? Paarden kennen het begrip 'even snel' niet. Waarschijnlijk is je paard blij om je te zien en vindt het heerlijk om vriendschappelijk te groomen (lees uitgebreid poetsen). Paarden begrijpen tijdens de training niet onmiddellijk wat je van ze vraagt. Haast en ongeduld helpen niet echt om ontspannen paard te rijden. Ook als je niet zoveel tijd hebt kun je fijn met je paard werken, pas je verwachting aan naar haalbare doelen.  

 

Spanning meenemen naar stal

We zijn ons er vaak niet van bewust hoeveel dagelijkse stress we meenemen naar ons paard. Een vervelende collega, ruzie met iemand of een ziek kind. Iedereen kan een eigen verhaal invullen. Zorgen, piekeren en niet te vergeten stress omdat het paardrijden niet zo lekker gaat. Genoeg redenen om gespannen te zijn, je paard voelt echter feilloos dat je niet in balans bent. Voor paarden is het heel belangrijk dat er balans en harmonie is in de relatie met ons (zijn kudde). Tijdens het rijden zal je paard onzeker worden van je gespannenheid. Genieten en ontspannen paardrijden wordt op deze manier erg lastig.

 

Samen met je paard ontspannen

Paarden leven in het nu. Als wij dat ook gaan doen als we bij ons paard zijn zal je merken dat je vanzelf door je paard wordt meegenomen in zijn (of haar) rust. Leg eens een arm om zijn hals en voel de kalme energie. Blaas eens in zijn neus, je krijgt altijd antwoord terug. Het geheim van ontspannen paardrijden geeft je paard aan jou. Nu alleen nog voelen en luisteren.

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Volg mij

Schrijf je in bij Vrij Paardrijden Hippisch Therapeut

* indicates required