WORKSHOPS

ANGST TIJDENS PAARDRIJDEN, DAAR WIL IK VAN AF

 

 DATA WORKSHOPS 2021

 

Vanwege de corona crisis zijn alle workshops afgelast tot de situatie weer stabiel is.

 

LOCATIE: OMGEVING APELDOORN

 

 

Als je van je paard valt, is het goedbedoelde advies (als het fysiek gaat) om meteen op te stappen en verder te rijden. Het idee daarachter is dat een goede rit je helpt om over je angst heen te komen. De meesten van ons zijn nog erg geschrokken na een val.

 

Bovenstaande methode zal je niet leren hoe je de controle over je emoties en je paard kunt terug krijgen. Soms zet de angst zich vast en durf je helemaal niet meer paard te rijden.

 

Ook andere gebeurtenissen kunnen je behoorlijk angstig maken tijdens paardrijden. Denk daarbij aan de "spoken en bak kabouters" in de rijbaan, je paard die plotseling op hol slaat, besluit een rodeo te doen of gaat steigeren.

 

Of je wil zo graag buitenritten rijden maar na de laatste negatieve ervaring zie je daar maar van af. Wind in je haren, galopperen door het bos, heerlijk lijkt je dat. De vorige keer wilde je paard helemaal niet leuk mee, keerde om en rende ongecontroleerd terug naar huis. Hoe kan het toch dat er in de manege niets gebeurt en je paard (en jij) veranderd in een bangerik op ander terrein?

 

Angst tijdens paardrijden kan vele oorzaken hebben en is vaak een behoorlijke "hindernis" om te ontspannen en genieten. 

 

Tijdens deze theoretische workshop zonder paard krijg je informatie, tips en leuke oefeningen. Het geleerde kun je samen met je instructeur direct toepassen.

 

Ook naar jouw verhaal wordt geluisterd. Samen met andere ruiters/amazones ontspannen ontdekken dat je echt je angst zelf kunt managen. Inzicht in emoties en hoe jij daar op reageert, geeft je zelfvertrouwen.

 

Naast het psychologische aspect wordt ook ruimschoots aandacht besteed aan rijtechnieken die je kunnen helpen om ontspannen paard te rijden.

 

  

TIJDSTIP: 13.00 - 16.30 uur (minimaal 6 deelnemers)

 

 

KOSTEN: 150 Euro inclusief koffie/thee (btw-vrijstelling) 

 

 

AANMELDENvia het contactformulier op deze site of e-mail naar vrijpaardrijden@hotmail.com

 

 

Deze Workshop wordt gegeven in de omgeving van Apeldoorn, de exacte locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Algemene voorwaarden:

 

Op alle activiteiten van Ellen Bazuin zijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

Bij de planning van de workshop ontvangt u een mail met de betaalgegevens. Deze dient op voorhand betaald te worden. Minimaal 48 uur van tevoren is annuleren gratis, u krijgt het gehele bedrag terug. Bij te laat annuleren wordt het bedrag volledig in rekening gebracht.

 

 

Volg mij

Schrijf je in bij Vrij Paardrijden Hippisch Therapeut

* indicates required