Flow tijdens paardrijden, het antwoord op angst?
29. september 2021
Als alles klopt tijdens paardrijden ervaar je flow, een gevoel dat alles vanzelf gaat. Er is geen angst en je bent geconcentreerd bezig om samen met je paard lekker te rijden. Wat is nu het verschil tussen angst en flow, hoe kun je ontspannen en tegelijk actief rijden?

Paarden voorwaarts voor een hulp rijden
Paardrijden · 12. augustus 2021
Een paard voorwaarts leren lopen is niet altijd eenvoudig. Als je consequent de kuithulp aanleert, dan kun je met meer controle paardrijden. Niet alleen heb je dan meer plezier samen, het komt veilig paardrijden zeker ten goede.

Verlies van controle tijdens paardrijden, een van de grootste angsten bij ruiters
19. mei 2021
Het is geen prettige ervaring als je niets te vertellen hebt over je paard tijdens het rijden. Controleverlies staat in de top 3 van grootste angsten van ruiters en amazones.

Wat te doen met hardnekkige angstgedachten tijdens paardrijden?
01. april 2021
Wil je weten waarom je hardnekkige angstgedachten blijft houden na een nare ervaring tijdens paardrijden? Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat we de negatieve focus op een gebeurtenis kunnen beïnvloeden. Zodra je positievere gedachten hebt tijdens paardrijden kun je angst doorbreken en de balans terug vinden.

Ze denken vast dat ik niet goed kan paardrijden
01. februari 2021
Stress door mensen langs de zijkant, het stemmetje in je hoofd: "ze vinden vast dat ik het niet goed doe". Faalangst... Als je toch al gespannen en onzeker bent tijdens paardrijden dan kun je dat er niet bij hebben. Wat kun je daar aan doen?

Volg mij

Schrijf je in bij Vrij Paardrijden Hippisch Therapeut

* indicates required