therapieprogramma OP LOCAtIE

Persoonlijke coaching

Iedere ruiter is weleens bang op zijn of haar paard. Een valpartij of een paard dat niet onder controle is kan een traumatische ervaring zijn.

 

Meestal gaat de angst na een paar goede ritten vanzelf weer over. Soms gaat dit nare gevoel niet meer weg en begin je het rijden te vermijden. Het paardrijden wordt een opgave en geen leuke, ontspannen sport.

 

Heb je alles al geprobeerd en/of loop je door je spanning vast? Vermijd je wedstrijden of buitenritten omdat je niet meer naar andere locaties durft? Ga je maar helemaal niet meer rijden en alleen grondwerk doen? Heb je geen controle tijdens het rijden en wil je een betere relatie en/of communicatie met je paard?

 

Tijdens het coaching traject help ik je door middel van psychotherapie op je eigen paard om door deze impasse heen te komen.

 

Na de therapie ben je in staat om je spanning en angst zelfstandig te managen. Je hebt weer plezier in paardrijden. Zelfs je paard geniet van de ontspanning en jullie hebben een sterkere band ontwikkeld.

 

Dit programma is niet voor iedereen geschikt. De psychotherapie vraagt 100% inzet en de wil om gedragspatronen te doorbreken. Ik moedig je aan, stuur bij en daag je uit. De gevoelens die daarbij loskomen zijn soms confronterend maar ook een opluchting.

 

De zeer persoonlijke therapie geeft je inzichten in je coping mechanismen en hoe je negatieve patronen kunt doorbreken.

 

Je leert hoe je eigen paard kan helpen om spanning te laten afvloeien. Hierbij maak ik gebruik van technieken voor traumabehandeling uit de hippische therapie.

 

Verder maak je kennis met principes uit de Klassieke Dressuur die je gericht kunt inzetten om meer zelfvertrouwen te krijgen en je paard beter te trainen.

 

"Tijdens het rijden op je eigen paard leer je op een ontspannen manier hoe je weer zelfvertrouwen en controle kunt krijgen over je emoties."

 


Individueel programma

Het programma bestaat uit 4 therapiesessies van 2 uur,  samen met je paard. De coaching geeft het beste resultaat als er twee tot drie weken tussen de sessies zit.

 

De eerste keer is naast je paard waarbij het probleem, hoe je omgaat met spanning en wat je wil bereiken uitgebreid worden besproken. Hieruit komt het persoonlijke behandelplan voort met huiswerkopdrachten op maat.

 

De volgende sessies werken we je emoties door te paard (meestal in stap). Tijdens het programma leer je hoe je weer grip op je emoties en spanning kunt krijgen. Het uiteindelijke doel is om zelfstandig je spanning te kunnen reguleren en met plezier en zelfvertrouwen paard te rijden.

 

Vooraf zal een intake via e-mail plaatsvinden. Tussentijds is er begeleiding per e-mail, aan het eind van de sessies krijg je een evaluatieverslag met jouw leerpunten.

 

Ook na het therapieprogramma mag je altijd (gratis) advies vragen als je vastloopt.

 

De sessies zijn in principe bij jou op locatie (tot maximaal een uur rijden vanaf Lieren). De vertrouwde omgeving van je eigen stal of manege is de beste plek voor de individuele behandelsessies. Bewaking van grenzen, discretie en veiligheid zijn belangrijke uitgangspunten voor het programma.

 

 

"Tijd voor jou en je paard, we gaan niet over je grenzen heen. Voor je privacy wordt er gebruik gemaakt van een draadloos instructiesysteem."

 


Algemene voorwaarden

Individueel behandelprogramma:  

 

 Het programma op je eigen locatie wordt aangeboden voor een vaste prijs inclusief reiskosten.

  

Vrij paardrijden komt naar locaties op maximaal 1 uur autorijden vanaf Apeldoorn.

 

Als je verder weg woont, dan ben je welkom met je paard op Stal Bazuin in Lieren of kun je het digitale programma volgen.

 

  

Algemene voorwaarden:

 

Op alle activiteiten van Ellen Bazuin zijn algemene voorwaarden van toepassing.

 

Bij de planning van de individuele therapiesessies ontvangt u de factuur. Deze dient op voorhand betaald te worden. Minimaal 48 uur van tevoren is annuleren gratis, u krijgt het gehele bedrag terug. Bij te laat annuleren wordt het bedrag volledig in rekening gebracht.

 

Tijdens het berijden van uw paard dient u een goedgekeurde veiligheidshelm te dragen. Het is niet toegestaan om losse kledingstukken te dragen zoals sjaals, open vest etc.

 

Ellen Bazuin kan nooit aansprakelijk gesteld worden voor schade aan uzelf, derden, uw paard, het harnachement of de omgeving.

 

 

Volg mij

 

 

ONTVANG HET GRATIS E-BOOK : 

 

"Vertrouwen opbouwen na een val van je paard"

 

SCHRIJF JE HIERONDER IN en WORDT LID VAN DE COMMUNITY

 

 

 

Schrijf je in bij Vrij Paardrijden Hippisch Therapeut

* indicates required